We gebruiken cookies op deze website.

Huib van de Vrie - Accountmanager
Onze Technische Toetsers zijn een soort wandelende encyclopedie; er zijn geen vragenstukken waar ze geen inhoudelijk onderlegd antwoord op hebben.
Huib van de Vrie

Technisch Toetsing

De gebouwde omgeving moet wettelijk voldoen aan de kwaliteitseisen van het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit omvat minimale kwaliteitseisen in het kader van de veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Om te kunnen bepalen of een bouwwerk voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit, worden de tekeningen en bijbehorende berekeningen technisch getoetst. InterConcept heeft een groot aantal medewerkers in dienst die gekwalificeerd zijn om bouwwerken technisch te kunnen toetsen en volledig te kunnen doorgronden. De geleverde dienst wordt door middel van een toetsdocument/-uitslag teruggeleverd, waaruit duidelijk blijkt wat de bevindingen zijn van deze technische toetsing.

Onze bouwbesluitspecialisten voeren deeltoetsingen uit voor bouwwerken van klein tot complex, van constructieve veiligheid tot veiligheidsplan. Maar ook informeren ze onze klanten over de eisen voor de BENG.

Beschikbaar als:
  • Interim & detachering
  • Gedeeltelijk uitbesteden

Technisch Toetsing via InterConcept

Uitbesteden van (deel)producten
Technische toetsen kunnen ook als losse dienst worden verricht. Zo houdt het bevoegd gezag de regie over de procedures, maar worden de toetsingen onafhankelijk door InterConcept verricht. Voor de verschillende toetsingen wordt met standaardprijzen gewerkt. Er is dan op voorhand al duidelijkheid over de kosten. Er kan gekozen worden voor een volledige toetsing aan het Bouwbesluit, toetsing aan het Bouwbesluit exclusief brandveiligheid en constructies of zelfs voor een losse toets op onderdelen zoals bouwfysica EPC/BENG. Voor grote complexe plannen wordt eerst bekeken welke toetsingen gewenst zijn en hoe complex het project is. Dit wordt vertaald naar een maatwerkprijs. Bij akkoord op deze maatwerkprijs wordt binnen de afgesproken tijd het toetsresultaat opgeleverd.

Interim en detachering
Ook hierbij is mogelijkheid om collega's in te huren via detachering. Al vele jaren biedt InterConcept ondersteuning bij vraagstukken en capaciteitsproblemen bij onze klanten binnen de fysieke leefomgeving. Het inhuren van een toetser is een manier om tijdelijk de aanwezige personeelssterkte binnen een team te vergroten. Onze toetser maakt deel uit van het team binnen jouw organisatie en zal ondersteunen bij de werkzaamheden.

 

 

Michel Konings - Kwaliteitsmanager bij InterConcept

IC logo

Het uitbesteden van (deel)producten maakt dat je heel specifiek kunt kiezen wat je precies van ons verwacht. Het is daarmee net een chinees afhaalmenu; "Ik wil graag nummertje 16 en 37 en doe daar maar een beetje sambal bij".

Meer weten?

Wil je meer weten over ons vakgebied bouw?

Al even rondgekeken maar nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Of je heb een vraag waar ik je bij kan helpen? Schroom dan niet en neem contact met mij op! 

Klaas Adema Accountmanager
Klaas Adema
Bel, Whatsapp of mail mij!

InterConcept op jouw manier? doe de check:

Stelling 1 van 4

Binnen een samenwerking verwacht ik dat een Helpende Hand geboden wordt.
- Rik Bloem, Projectmanager bij InterConcept
Rik Interconcept